Veelgestelde vragen

Wat is de Mycooker?
Mycooker is een keramische outdoor Cooker en geproduceerd door één van de beste producenten in Azië. Vergelijk Mycooker niet met een BBQ, want deze buitenkeuken kan veel meer dan dat. Vergelijk Mycooker met elke andere kamado cooker en u zult zien dat de prijs kwaliteit verhouding bij ons het beste is.

Het materiaal van de Mycooker
Mycooker is gemaakt van hoogwaardig dik keramisch materiaal van 2,6 cm. Dit materiaal zet niet uit bij verwarming en is bestand tegen scheuren en extreme weersinvloeden. Doordat de wand bijna 3 cm dik is, is de cooker zeer goed op temperatuur te brengen en te houden. De buitenzijde is gemaakt van een glimmende glazuurlaag, waardoor uw Mycooker een lust voor het oog is. De keramiek is robuust gebakken, de verflaag is daarna erover aangebracht. De robuustheid is terug te zien in de toplaag.

De werking van de Mycooker is essentieel, door zijn dikke wand laat de Mycooker vele gelijksoortige apparaten achter zich. Er zijn weinig Kamado cookers met een dergelijke dikke wand.

Andere aanbieders lijken dezelfde als Mycooker aan te bieden. Klopt dat?
Ogenschijnlijk lijken deze keramische grills op de Mycooker. Wij bieden echter een eigen product, met eigen kwaliteitscontroles. Er is geen andere aanbieder die ook 10 jaar garantie op onderdelen geeft. Uiterlijk lijken ze op elkaar, kwalitatief is er een duidelijk verschil.

Zijn er imitaties of andere types op de markt?
Ja, er zijn imitaties op de markt. Mycooker is een geregistreerd merk van Dutch Retail & Promotions (DRP) en is geheel losstaand van elk ander merk. Andere bekende merken proberen met hun prijsstelling en kleur de markt te bepalen. De dikte en samenstelling van het keramiek van Mycooker wordt door geen enkel ander merk geëvenaard.

Mycooker heeft een eigen verkooporganisatie en distributiekanaal. Wij hebben controle over onze productie en produceren volgens onze eigen specificaties. Wij leveren rechtstreeks via onze webshop of onze showroom, waardoor we de opslagkosten laag kunnen houden en ons product betaalbaar kunnen aanbieden. Hierdoor wordt deze vorm van koken voor veel meer mensen bereikbaar.

Is Mycooker ergens te bekijken?
Jazeker, we hebben meerdere modellen en kleuren op onze verkooplocatie staan. Wij kiezen voor rechtstreekse verkoop en één verkooplocatie om de kosten laag te houden. Hierdoor zijn we in staat om voor een redelijke prijs kamado cookers aan te bieden. Mycooker is te zien en te gebruiken bij restaurant en recreatiepark De Batavier in Alkmaar.

Welke modellen zijn beschikbaar?
Wij hebben de medium, large en de extra large beschikbaar in meerdere kleuren. Via de site kunt u deze modellen en kleuren bestellen.

Wat zijn de pluspunten van Mycooker  en de organisatie DRP ten opzichte van andere buitenkeukens?
U zult merken dat het bereidde vlees nauwelijks krimpt en daardoor zijn gewicht en sappen behoudt.

- DRP beschouwt u als klant. Wij zullen alles in het werk stellen om u als klant tevreden te stellen
- Mycooker levert in vele kleuren in plaats van één standaardkleur
· Met een paar natuurlijke aansteekblokjes is Mycooker in 10 minuten klaar voor gebruik.
· De keramische wanden van 2,6 cm dik houden de hitte vast en zorgen ervoor dat u feilloos de temperatuur  kunt regelen.
· De hitte wordt binnenin Mycooker gelijkmatig verdeeld
· Uw Mycooker verbruikt heel weinig houtskool: niet opgebrande kolen kunnen opnieuw gebruikt worden.
· U hoeft tijdens het koken geen extra houtskool bij te vullen.
· Kip kan heel simpel op onze kip sitter gegaard worden
· Buitenkant wordt handwarm en is veiliger met kinderen in de buurt.
· Vanwege de vele kleuren die we kunnen bieden, is de Mycooker een lust voor het oog in uw tuin
· Uw Mycooker kan onder alle weersomstandigheden gebruikt worden.



Is het nodig om houtskool bij te vullen tijdens het koken ?
Normaal gesproken is dat echt niet nodig. Mycooker brandt urenlang zonder bij te vullen. Hoe hoger de kooktemperatuur is, des te sneller verbranden de kolen. Maar bijvullen zal veelal niet nodig zijn

Om na het aansteken de kolen warm te houden of om gerechten gedurende lange tijd warm te houden, is het verstandig om de topkap geheel te sluiten en de onderschuif circa 5 cm open te zetten. Voor het warm houden van gerechten kunt u de temperatuur het beste op ongeveer 50ºC houden.

Is het verstandig om de deksel open te doen tijdens het koken?
Nee, dat is niet verstandig. U bent dan erg inefficient aan het grillen. De Mycooker is juist van grote waarde wanneer de kolen van onderaf als van bovenaf hitte stralen. Bovendien kunt u de temperatuur alleen regelen als de deksel dicht is. Bij een gewone open barbeque loopt u het risico dat de gerechten uitdrogen, dus de deksel dicht voor het beste resultaat.

Is het een kwaliteitsprodukt? Andere leveranciers adviseren de "originele" te kopen.
Wij verkopen kwalitatief goede Mycookers. Originele Kamado Cookers zijn er niet. Er zijn wel grote producenten die met een relatief hoger geprijsd proddukt de markt beheersen. Dat zegt niet dat die produkten per definitie beter zijn. Wij staan voor ons produkt. Hebben rechtstreeks contact met de produktie faciliteiten en zoeken met onze klanten naar de beste oplossingen.

Ik zie alleen maar topkoks met een Mycooker werken. Moet ik ook kok zijn om ermee te kunnen werken?
Nee, dat is het mooie van Mycooker. Je wordt een topkok als je met een Mycooker werkt. Het bereiden is simpel en je kookt op kolen. Door de temperatuur goed te regelen, maak je wel gerechten die je ook de topkoks ziet maken. U zult uw vrienden versteld doen staan van uw kookkunsten




Wat zijn de kosten van gebruik?
Alleen het gebruik van houtskool en door het efficiente proces verbruikt een Mycooker veel minder dan een traditionele metalen barbecue. Denk u eens in wat u kunt op het moment dat de stroom of het gas uitvalt?

Kan ik Mycooker ook als rookoven gebruiken?
Jazeker! Daar is hij juist zeer geschikt voor. Je moet wel de juiste voorbereidingen treffen, maar hierbij een mooie uitleg daarvan : Paling roken op Mycooker

Hoe veilig is Mycooker met kleine kinderen?
Het mooie is dat de keramische schaal handwarm wordt, afhankelijk van de temperatuur aan de binnenkant, maar niet zo gevaarlijk voor kinderen als een traditionele stalen barbecue

Hoeveel onderhoud heeft Mycooker nodig?
Na een keer of vijf gebruiken is het verstandig de as onderuit te verwijderen en te checken of het rooster nog asvrij is. Met gebruik van het juiste houtskool zal er weinig as zijn, waardoor dit niet vaak nodig zal zijn. De buitenzijde is gewoon schoon en netjes te houden door een vochtige doek er overheen te halen.

Waarom zijn andere merken zoveel duurder dan Mycooker?
Andere merken opereren vanuit een groot distributiekanaal en een grote verkooporganisatie met dealers. Zij kiezen voor een vele marketingactiviteiten via sterren restaurants. Bovendien hebben zij veel topkoks als ambassadeurs ingezet, waarmee ze vaak kiezen voor een hogere prijsstelling. DRP kiest ervoor om kamado cooking beschikbaar te maken voor het grote publiek en niet alleen voor topkoks en sterren restaurants. Ook pretenderen andere merken specifieke materialen te gebruiken. Ook onze keramiek is gebakken en geglazuurde klei.


Voor in gebruikname deze tekst lezen!

In gebruikname Mycooker- Belangrijk!


Algemene Voorwaarden Mycooker
Algemene voorwaarden Mycooker